Jóga másként!

A Jalagatinál a tradicionális jógából magát a mozgásformát fejlesztettük tovább.

A jóga szabadsága lehetőséget biztosít arra, hogy a gyakorlatok és gyakorlatsorok folyamatosan fejlődjenek az aktuális környezeti és anatómiai igényeknek megfelelően.

A jóga gyakorlati úton változik: mindenki, aki foglalkozik vele, a saját tapasztalatait osztja meg benne. Éppen ezért nincsenek a jógában konkurens irányzatok – a lehetőségek tárháza végtelen: mindenki megtalálhatja azt a stílust, felfogást, ami hozzá a legközelebb áll.

A Jalagati módszer kidolgozásakor több éves gyakorlati tapasztalati háttérrel a tradicionális jóga alapjait ötvöztük a legmodernebb edzéselméleti és mozgásszervi rehabilitációs szempontokkal.

Az így megszületett egyedi mozgásforma a Jalagati Jóga, ami minden izmot átmozgat, segít a már kialakult fájdalmak megszüntetésében és az esetleges sérülések elkerülésében, a gyorsabb regenerálódásban.

A figyelemmel fejlődik a testtudat és az összpontosítás képessége

A gyakorlatokat csukott szemmel végezzük, ezáltal fokozottan tudunk figyelni a testünk állapotára és magára a mozgásra.

A 60-75 perces óra minden elemében tudatosan felépített: a bevezető részt követi a fő rész, majd a lecsillapítás (relaxáció).

A gyakorlatok egymásra épülnek, az egyszerűtől haladunk az összetett gyakorlatokig, az álló gyakorlatoktól a fekvőkig, így tetőtől talpig végigmozgatjuk a testünket.

A gyakorlatok között erősítő, nyújtó hatású és egyensúlyi gyakorlat egyaránt megtalálható.

A gyakorlatokat folyamatosan, megállás nélkül hajtjuk végre.

Tudatosság

A tudatosság fontos, hiszen nagyban befolyásolja a fejlődés mértékét, ezáltal felgyorsulhatnak még a rehabilitációs folyamtok is például egy sérülés után.