Mit jelent
a jóga?

A jóga egészségünk megőrzésének különlegesen hatékony módja.

Olyan mozgásforma, amellyel ellensúlyozhatjuk a mozgásszegény életmódunkat, elkerülhetjük és helyrehozhatjuk a sportsérüléseket, elkerülhetjük gyors fizikai és szellemi kifáradásunkat. A jóga bárki számára gyakorolható, nemtől, kortól és testalkattól függetlenül.

Tovább

Mitől más a Jalagati jóga?

Egyesítettük a jóga keleti szellemiségét a legmodernebb edzéselméleti szempontokkal és a rehabilitációs orvosi szemlélettel.

Orvosi és fizioterápiás szempontok alapján néztük végig az egyes jóga gyakorlatokat, hozzámérve a mai kor emberének mozgásszükségleteihez. Olyan gyakorlatsorokat állítottunk össze, melyek kitűnően alkalmasak a XXI. századi ember egészségének megőrzésére.

Tovább

A Jalagati és a víz, azaz a Jalagati jelentése

A Jalagati egy szanszkrit szóösszetételből jött létre; a jala jelentése víz, a gati jelentése erő. A Jalagati szót tehát a víz erejeként lehetne lefordítani. Tudjuk, hogy az emberi test kb. 70-75%-a vízből áll, így ez legmeghatározóbb alkotóelemünk. Ha a szervezetünk ilyen nagy mértékben tartalmaz vizet, akkor az jelentős hatással van ránk, attól függetlenül, hogy ennek tudatában vagyunk-e, avagy sem.
A jógaközpontunk ezért is kapta a Jalagati nevet, ami sokat elárul rólunk.

Tovább

Miről árulkodik a tested?

Tudtad-e, hogy a tested jóga közben rólad árulkodik? De mit is jelent ez a gyakorlatban? A szervezetedben lejátszódó folyamatok – betegségek, gyógyulási folyamatok, munkahelyi stressz – hatással van a fizikai állapotodra.

Tovább

Jalagati -
Water meditation

Hallgasd meg a Jalagati Water meditation című zenéjét a Youtube-on! Ha tetszik a zene, látogass el hozzánk, és jógázz a saját szerzeményű zenéinkre. A Jalagati jóga zenéi hamarosan önálló albumon is megjelennek. Érdeklődj nálunk az új album iránt!

Kövess minket!

Hírlevél

© 2008-2014 - Jalagati Jóga Egyesület